Synglino met rode peper penne
Synglino komt van Mani. Dit is een regio in de Peloponnesos. Het een varkensvleesgerecht dat wordt bereid met rode wijn, sinaasappel, peper en laurierblad, Het vlees wordt vervolgens gerookt op olijfhout. Hierdoor krijgt het product een mooie aroma die zich keurig uit in de smaak van het vlees.
De penne is gemaakt van het griesmeel van durum tarwe, waar rode peper en chili poeder aan is toegevoegd.
Ingrediënten:
- 250gr Synglino
- 175gr rode peper penne
- 1 middelgrote rode ui
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 ml water
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels peterselie
- 1 theelepel tijm
- Water om mee te koken
- Olijfolie om in te bakken
Benodigdheden:
- 1 (middel) grote koekenpan
- 1 kleine koekenpan
- 1 kookpan
Voorbereiding:
- Snij de rode ui en de tomaten in kleine partjes
- Pers de knoflook of snij deze heel fijn.
Bereiding:
Doe ruim voldoende water in de pan om de penne in te koken. Breng het water aan de kook. Voeg de penne toe en laat deze 10 minuten koken. Giet na de kooktijd de penne af en laat ze in een gesloten pan staan
Verwarm de (middel) grote koekenpan en doe er de olijfolie in. Bak nu de ui en de knoflook kort aan (een beetje glazig). Voeg de tomaten toe en bak deze tot ze uit elkaar vallen. Voeg de tomatenpuree en de 50ml water toe en roer dit door tot de puree en het water vermengd is. Voeg de oregano, de peterselie en de tijm toe en laat deze, onder regelmatig omroeren, een paar minuten meebakken. Voeg tot slot de penne toe aan het hierboven bereidde mengsel en laat dit nog even mee opwarmen.
Bak in de tussentijd de synglino kort in de kleine koekenpan. Dit alleen maar om het vlees op te warmen.
Serveer de penne en het vlees apart
Variatie tip:
Je kunt de synglino ook koud serveren.
Kali Orexi (Eet u smakelijk)