Kokkinisto

kokkinisto

Kokkinisto is een stoofschotel met tomatensaus. Rood gemaakt is de betekenis van "kokkinisto" Na het aanbakken van het vlees wordt het verder bereid in een basis van tomaten, specerijen en kruiden.

Kokkinisto is een vergelijkbare stoofschotel als Pastitsada en Stifado.

Ingrediënten:

  • 500 gram kalfs- of rundvlees
  • 250 gram Griekse pasta
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml water
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 (rode) uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 laurierbladen
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels oregano
  • Chilivlokken naar smaak
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • citroensap

Benodigdheden:

  • Kookpan
  • koekenpan

Voorbereiding:

  • Snij het vlees in (grote) stukken en bestrooi het met wat zout en peper en besprenkel het met een beetje citroensap (hierdoor wordt het vlees malser)
  • Snipper de uien
  • Hak de knoflook fijn

Bereiding:
Doe het vlees is de voorverwarmde pan en bak het rondom (donker)bruin. Haal het vlees hierna uit de pan en bak de uien en de knoflook in het achtergebleven vocht. Voeg de overige ingrediënten, behalve het vlees, toe aan de pan. Roer het geheel goed door

Breng het geheel aan de kook. Voeg het vlees weer toe en laat het geheel een uur of 2 tot 3 stoven met een deksel op de pan. Mocht je saus te dik worden, voeg dan wat extra water toe. Is de saus te dun als je vlees al gaar is, laat het geheel dan even koken zonder deksel

Kook net voor je wilt gaan eten de Griekse pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Schep de pasta op een bord en leg het vlees er naast.

Variatie tip

  • Vervang de Griekse pasta voor spaghetti.

Kali Orexi (Eet u smakelijk)