Kip met honing
Een simpel gerecht van kip met honing. Ondanks dat het simpel is, dient je wel ruim van te voren te beginnen, i.v.m. het marineren van het vlees.
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels citroensap
- 2 theelepels oregano
- 1 eetlepel (Griekse) honing
- 1 theelepel uienpoeder
- 3 tenen knoflook
- Zout en peper naar smaak
Benodigdheden:
- schaal
- koekenpan
Voorbereiding:
- Snij de kipfilet in repen
- Snij de tenen knoflook fijn of pers ze uit
Bereiding: Meng alle ingrediënten, behalve de kip, door elkaar. Voeg daarna de kip toe en meng het nogmaals goed door elkaar. Zet een paar uur in de koelkast om in te laten trekken.
Zet de koekenpan op het vuur en doe er wat olijfolie in. Bak hierin de kip tot hij gaar is en bruin begint te worden. Laat de kip niet te lang bakken, daar hij dan droog wordt.
Serveer het geheel met een Griekse rijst of kritharaki
Variatie tip:
- geen
Kali Orexi (Eet u smakelijk)