Ansjovis met Spaghetti
Ansjovis en tomatenblokjes met spaghetti, is een simpel gerecht dat je binnen 20 minuten op tafel hebt. De smaak van de ansjovis is niet overheersend, maar duidelijk aanwezig. Het gerecht lijkt veel, maar is voor één gezonde eten voldoende.
Ingrediënten:
- 100 gram spaghetti
- 1 blikje ansjovis (100 gram)
- 1 kleine rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 blik tomaten in stukjes (400 gram)
- 2 theelepels oregano
Benodigdheden:
- Koekenpan
- kookpan
- Snijmes
Voorbereiding:
- Snij de knoflook en ui in kleine stukjes
Bereiding:
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de spaghetti "Al Dente" graag. Doe vervolgens een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg de ansjovis, inclusief het vocht uit het blikje, toe en bak deze kort mee. Voeg nu de volledige inhoud van het blikje tomaten toe en de oregano. Laat het geheel een paar minuten koken tot een groot gedeelte van het vocht is verdampt.
Voeg tot slot de spaghetti toe en roer het geheel goed door. Laat het geheel nog even kort opwarmen.
Variantietip:
- Geen
Kali Orexi (Eet u smakelijk)