Griekse pastei

Griekse pastei

Deze Griekse pastei is gemaakt met Croissantdeeg. Er is gekozen voor dit soort deeg om eens iets anders te proberen. De vulling is vegetarisch en kan naar eigen smaak worden samengesteld.

De (voor)bereiding vergt best even tijd, dus begin op tijd met dit gerecht. Zeker omdat het ook nog een tijdje in de oven moet.

Ingrediƫnten:

  • 1 blik croissantdeeg
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 200 gram feta
  • 2 eieren
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel peterselie
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • paneermeel
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Springvorm 24cm
  • koekenpan
  • bakje of schaal

Voorbereiding:

  • Snij de aardappelen in dunne plakjes
  • Snij de aubergine, de courgette, de ui en de paprika is stukjes
  • Snij de Feta in kleine stukjes
  • Hak de knoflook fijn
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius

Bereiding:
Vet de springvorm in met een beetje olie en bekleed deze met ongeveer 2/3 van het croissantdeeg. Verdeel hier een beetje paneermeel overheen om het vocht uit de groentes op te vangen.

Verwarm olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg de aubergine toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg nu de peterselie, de oregano, de paprika en de courgette toe en bak deze ook nog 5 minuten mee. Doe het groentemengsel in het bakje of de schaal en zet apart.

Doe opnieuw olie in de pan en bak de aardappelschijfjes ongeveer 5 minuten. Voeg naar behoefte zout en peper toe.

Pak nu de springvorm er bij. We gaan beginnen met de gebakken aardappelschijfjes. Verdeel ongeveer de helft op de bodem van de springvorm. Verdeel hier de helft van de Feta overheen. Voeg nu het groentemengsel toe. verdeel de rest van de Feta over het groentemengsel. Verdeel nog de laatste aardappelschijfjes over de Feta. Als laatste gaan we de losgeklopte eieren er overheen schenken.

Pak nu het laatste deel van het croissantdeeg en leg deze als een deksel over de springvorm. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg zodat het vocht kan ontsnappen.

Variatie tip

  • Vervang het croissantdeeg voor Filodeeg of bladerdeeg

Kali Orexi (Eet u smakelijk)