Gefrituurde courgette

Gefrituurde courgette

Courgette gebakken in olie is een lekker gerecht als voorafje bij een Griekse maaltijd, maar past ook prima als een bijgerecht bij het hoofdgerecht en niet te vergeten als onderdeel van een tafel vol mezedes.

De bereiding is eenvoudig en kan eventueel al een dag van te voren, omdat dit gerecht ook op kamertemperatuur prima smaak.

Ingrediƫnten:

  • 1 courgette
  • Bloem
  • Zout
  • Olijfolie om in te bakken

Benodigdheden:

  • Kleine (mossel)pan of koekenpan
  • bakje of schaal

Voorbereiding:

  • Snij de courgette in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter
  • Bestrooi de plakjes met zout en laat ze een uurtje uitlekken

Bereiding:
Doe de olie in de gekozen pan en laat deze heet worden (gebruik wel voldoende olie, zodat de schijfjes kunnen "zwemmen". Bestrooi ondertussen de courgette schijfjes met de bloem, of doe de bloem in het bakje en haal hier de schijfjes doorheen.

Als de olie op temperatuur is, doe je de een paar schijfjes in de pan. Zorg dat alle schijfjes op de bodem van de koekenpan liggen. gebruik je een (mossel)pan, doe dan niet te veel schijfjes tegelijk, zodat ze ruimte hebben in de pan.

Bak de schijfjes totdat ze rondom lichtbruin zijn geworden. Haal ze uit de pan en leg ze kort op een keukenpapiertje om ze uit te laten lekken.

Variatie tip

  • Bestrooi de schijfjes na het bakken met feta of geraspte kaas
  • Voeg wat kruiden (bv oregano, peterselie) toe aan de bloem
  • bestrooi de schijfjes met peper

Kali Orexi (Eet u smakelijk)